Sportveld belijning aanleggen? Gebruik een belijningsmachine

Het onderhoud van sportvelden zoals voetbalvelden kost tijd en geld. Veel sportclubs zijn op zoek naar goedkopere methoden om hun terrein te belijnen. Ben je als manager van een sportclub op zoek naar een goedkope en effectieve manier voor het aanbrengen van de belijning op je sportvelden? Dan is de recent ontworpen robot belijningsmachine zeker iets voor jou. Bespaar jezelf moeite tijdens de sportveldbelijning Hoe werkt deze robot en wat zijn de belangrijkste voordelen van dit apparaat?

Manuele veldbelijning

Zo gaat het onderhoud van een voetbalveld veel verder dan het gras maaien alleen. Het onderhoud van de site is natuurlijk erg belangrijk, maar er zijn er nog veel meer zaken waar men rekening moeten mee houden. Veel sportvelden, zoals voetbalvelden, moeten ook voorzien zijn van correcte markeringen. Meestal gebeurt dit nog steeds handmatig, maar dit kan binnenkort veranderen. Handmatig lijnen tekenen is niet alleen een delicate taak, maar ook een tijdrovende en dus dure bezigheid. De recent ontworpen robot belijner zal hier ongetwijfeld verandering in brengen. Het gebruik van deze robot vereist uiteraard een aanpassingsperiode, maar als het eenmaal voorbij is, zal de clubbeheerder de vele voordelen ervan zien.

Lijnen trekken is voortaan kinderspel

Lijnen tekenen op bijvoorbeeld een voetbalveld is niet eenvoudig. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen met de robot belijner. Met het gebruik van deze robot is de belijning van sportvelden kinderspel. Deze intelligente robot onthoudt de coördinaten van het terrein. Het zorgt iedere keer weer voor een perfect resultaat. Tot op de millimeter nauwkeurig én helemaal recht. Deze GPS-robotmarkers zijn zeker niet alleen geschikt voor het markeren van voetbalvelden. Het apparaat is zeker ook geschikt voor het automatisch belijnen van terreinen voor het Amerikaans voetbal en even goed voor honkbal, softbal, rugby en voor alle andere sportterreinen die belijning nodig hebben. Deze robot zorgt ervoor dat markering nauwkeuriger en doeltreffend is en dat binnen de kort mogelijke tijd.

Snel, correct en efficiënt

Een robot belijner is snel, nauwkeurig en doeltreffend. Naast de sport kan hij ook gebruikt worden in de industrie zoals in de autosector. Het duurt gemiddeld enkele uren om een ​​voetbalveld handmatig te markeren. De middencirkel, de lijn tussen de doelpalen en de verlenging naar de aanduiding van de plaats van waar de hoekschoppen vertrekken vragen de meeste tijd en aandacht. Voor het midden van het terrein te markeren heb je bijvoorbeeld de hulp van een nulpunt nodig. Reken op gemiddeld zes kilometer lopen om alles op orde te houden. De robot doet er gemiddeld minder dan een half uur over.

Zo stel je de robot makkelijk in

Robots werken ook hier sneller en effectiever dan vrijwilligers. Robots doen ook hier het werk sneller en efficiënter dan de vrijwilligers. Twee Deense studenten ontwierpen een volautomatische belijner. Bij het eerste gebruik moet de robot correct worden opgesteld, dus op de grootte van het terrein. De coördinaten worden geregistreerd vanuit de vier hoeken en opgeslagen in het geheugen van de robot. De robot heeft een ingebouwde GPS. Die is verbonden met maar liefst 13 satellieten. Op deze manier volgt hij de opgeslagen route. Degenen die robots al gebruikten, zijn echt verrast door de perfecte resultaten.

Volautomatisch

Voor mensen die deze belijningen met de hand aanbrengen is dit allemaal niet vanzelfsprekend. Er is hier af daar altijd wel een afwijking. Eenmaal correct ingesteld, is er geen probleem voor de robot. Die berekent zelf de positie van de belijning.

Volledig afwasbare

Een andere recente ontwikkeling is het gebruik van afwasbare verf. Speelt er een rugbywedstrijd op je voetbalveld? Geen probleem, de gerobotiseerde belijningsmachine zorgt voor een aangepaste belijning. Daarna wordt alle belijning makkelijk verwijderd en kan het voetbal weer gespeeld worden. De belangrijkste voordelen van de robotbelijningsmachine:

• Doet je heel wat besparen op je budget
  • Levert precisiewerk
  • Gaat levenslang mee