Nocco BCAA: bouw spieren op d.m.v. dit verfrissende drankje

Wanneer je op een gezonde tour bent is het belangrijk om te letten op het genoeg binnenkrijgen van je benodigde voedingsstoffen. Je spieren hebben een bepaald aantal soorten aminozuren nodig om je spieren op te bouwen. Een voorbeeld van essentiële aminozuren zijn leucine, isoleucine en valine. Deze worden ook genoemd onder de afkorting BCAA’s: branched chain amino acids. Nocco biedt verschillende drankjes waarin deze BCAA’s inzitten. Hierdoor kan je op een smaakvolle manier de juiste aminozuren binnenkrijgen. Dit is een ideaal drankje om te drinken voorafgaand of tijdens het sporten.

De BCAA’s in Nocco

De BCAA’s die in de drankjes van Nocco verwerkt zijn maakt je lichaam zelf niet aan. Vandaar is het van essentieel belang dat je zorgt dat je deze binnenkrijgt wanneer je bezig bent met krachttraining. Je spieren gebruiken BCAA’s om nieuwe spiermassa aan te maken. Bovendien brengt het voldoende BCAA’s in je lichaam ook een hoop andere voordelen met zich mee voor tijdens het sporten. Ze kunnen  ook afgebroken worden voor de productie van energie. BCAA’s worden namelijk gebruikt wanneer de glycogeenvoorraden zijn uitgeput.

Wat zegt het onderzoek over Nocco?

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat BCAA’s voor minder snellere verzuring van de spieren komen. Er zijn sterke aanwijzingen dat BCAA’s de energie producerende organellen genaamd mitochondriën bevorderen waardoor de vitaliteit van weefsels ondersteunt wordt. BCAA’s zorgen hierdoor dus voor een minder snellere weefselverhouding.

Conclusie

De drankjes zijn dus aan te raden wanneer je je bewust bezighoudt met spieropbouw. De drankjes komen in verschillende smaken, dus er is voor ieder wat wils. Zo heb je o.a. Limon, Pear en Peach. Ook heeft Nocco een cafeïnevrije variant van het Nocco drankje die te verkrijgen is in de smaak appel.

Ben je benieuwd waar je dit drankje kunt halen? Bekijk dan de website van Frisland en laat je verder inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *