Het belang van fietsverlichting

Fietsverlichting

Nederland is een grootste landen als het aankomt op fietsen, misschien wel de allergrootste. Dan is het ook de bedoeling dat je een fiets hebt waar alles aan klopt. Zo moet de fiets niet alleen goed fietsen en dat de remmen ook goed werken, maar ook fietsverlichting. Dit is natuurlijk verplicht en ook super belangrijk. Als het dan namelijk donker is en je stapt op de fiets zonder lampen zullen andere weggebruikers je slecht kunnen zien om misschien wel helemaal niet. Dit is natuurlijk levensgevaarlijk. Stel je rijdt namelijk op een weg waar auto 50 mogen rijden dan komt deze klap heel erg hard aan als je niet wordt gezien. Als fietser ben je namelijk al minder sterk op de weg, dus dan is het wel slim dat je er alles aan doet zodat je gezien kan worden.

Fietsverlichting

Voor jezelf

Ook voor jezelf is het fijn om fietsverlichting te gebruiken. Niet alleen heb je dan een veiliger gevoel, maar je kunt ook zien waar je fietst. Stel je fietst op een fietspad in het donker met allemaal bomen langs het pad, dan kan het zo zijn dat er een tak op de weg ligt. Als je dan geen lampen hebt zul je de tak niet zien en val je er misschien overheen. Dit is natuurlijk niet fijn en je kunt jezelf flink bezeren. Veel mensen hebben een lampje wat wel licht geeft, maar dan kun je nog niet zien wat er allemaal op weg ligt. Daarom is verlichting dus heel erg belangrijk, niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere.

Voor en achter

Natuurlijk moet je zowel voor als achter fietsverlichting hebben. Voor is natuurlijk voor jezelf om te kijken waar je heen gaat en om andere te laten zien dat jij er fietst en achterlicht is er om te voorkomen dat iemand niet tegen je aanrijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *