Hardlopen op hartslag tijdens de marathon

Je gaat de marathon lopen en je bent op zoek naar een goed hardloopschema. Je gaat naar internet en je komt legio’s schema’s tegen. Van traditionele hardloopschema’s tot aan meer moderne schema’s. Wil je meer op de traditionele manier trainen waarbij je veel km’s maakt gedurende de voorbereiding of wil je meer gericht en bewust trainen. Voor beide manieren is wat te zeggen. This is Running doet het op de moderne manier waarbij hardlopen op hartslag de basis is. Zij trainen al jaren met hardlopers naar verschillende marathons toe. Hoe ziet dit traject eruit en hoe kan je het beste trainen op hartslag?

This is Running is gespecialiseerd in het hardlopen op hartslag. De trainers hebben zelf veel persoonlijke ervaring met het 14 km schema van Sportrusten. Daarnaast zijn ze deskundig opgeleid in het coachen en begeleiden van hardlopers. Ze begeleiden gedurende het traject de hardlopers naar de marathon. Dit doen ze door hardlooptrainingen te verzorgen, tips en adviezen te geven voor het trainen op hartslag en door iedereen persoonlijke aandacht te geven.

Voordat je kan gaan hardlopen op hartslag bij het traject van This is Running doe je eerst een veldtest. Deze test bepaald namelijk op welke hartslag je gaat trainen. De test wordt begeleid door een trainer van This is Running en zorgt ervoor dat de juiste waardes uit de test komen. En dat de hardloper optimaal kan gaan trainen op hartslag.

Nadat de test is afgenomen kan het hardloopschema en het traject starten. Het schema is altijd 100 dagen lang en start met een duurloop van 10 km. In die 100 dagen doen de lopers gevarieerde trainingen. Elke week vier trainingen. Twee duurlopen op hartslag, een rustige training en een intensieve training. Hierdoor trainen de lopers heel gevarieerd en maken ze tijdens de voorbereiding een enorme progressie door. Het hardlopen op hartslag zal gedurende het traject steeds beter gaan en het tempo op dezelfde hartslag zal toenemen. Wat ten goede komt van de motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *