Sporten
Sport

Fit en slank met krachttraining

Wil jij fit en slank worden? Dan zul je moeten letten op je voeding, maar daarnaast is het ook goed om meer te bewegen. Krachttraining kan jou hier ook bij helpen. We leggen je in dit artikel meer uit over de voordelen van krachttraining.

Afvallen

fit en slank

Krachttraining kan je helpen bij het afvallen. Tijdens de training zelf verbrand je natuurlijk calorieën, maar ook daarna zul je extra calorieën verbranden. Dit komt doordat je tijdens de training spiermassa opbouwt. Ook als je lekker op de bank zit na het training zal je lichaam dan extra calorieën verbranden.

Strak lichaam

Als je bezig bent met afvallen en alleen aan cardio doet, zul je zeker wel vet verliezen. Alleen verlies je daarnaast ook spiermassa en dit ga je zeker terugzien. De vormen van je lichaam verdwijnen en dat is natuurlijk niet wat je wilt, Als je een mooi strak lichaam wilt, kun je daarom beter kiezen voor krachttraining. Je behoudt dan je spiermassa en je kan zelfs wat extra spiermassa opbouwen. Zo krijg je een strak lichaam met mooie vormen.

Fitness

Lekker in je vel

Krachttraining maakt je sterker en daarom ook zelfverzekerder. Tijdens een training maak je gelukshormonen aan, waardoor je je ook beter gaat voelen. Zo kan krachttraining je helpen om lekkerder in je vel te zitten.

Houding verbeteren

Krachttraining zorgt niet alleen voor een fit en slank lichaam, maar ook voor een betere houding. Doordat je met verschillende oefeningen een bepaalde houding aanneemt en je spieren goed traint, zal je houding langzaam aan verbeteren. Een betere houding zorgt er weer voor dat je er zelfverzekerder uitziet en je kunt hiermee rugklachten verminderen