Drie sporttips om voorbereid op een nieuwe lockdown de winter in te gaan

Naast het kopen van een hometrainer, een (race)fiets of een crosstrainer, kun je ook gewoon met dumbbells aan de slag

Als jij de afgelopen paar jaar door een lockdown flink uit je sportritme bent gehaald, dan ben je zeker niet de enige. Met het sluiten van de gyms en sportverenigingen was het voor veel mensen lastig om een manier te vinden om toch in het sportritme te blijven.

In dit artikel helpen we je met een paar tips om te voorkomen dat dat dit jaar opnieuw gebeurt.

1. Zoek een gym of sportvereniging met buitenactiviteiten

Als jij lid bent van een sportvereniging waar het sporten sowieso al buiten plaatsvindt, dan gaat deze tip voor jou niet op. Maar voor de rest van ons stervelingen die normaal gesproken altijd binnen sporten, is een nieuwe lockdown een nieuw risico dat alles stilgelegd gaat worden.

Gelukkig zijn een aantal gyms in de bres gesprongen met buitenactiviteiten. Vaak zijn dit groepslessen, waarbij de focus op cardio ligt met – afhankelijk van de les en de instructeur – een stuk spiertraining. Een aantal gyms heeft het echter groter aangepakt en zet ook krachttrainingsapparaten buiten. Als je graag door wil gaan met krachttraining ongeacht wat deze winter aan maatregelen brengt, dan kan het de moeite waard zijn om op zoek te gaan naar zo’n gym.

2. Haal een hometrainer of ander cardio-apparaat in huis

Het was natuurlijk altijd al handig om een cardio-workout te kunnen doen zonder naar de gym te hoeven. Voor de een was dit een hometrainer die ze daarvoor in huis wilden halen. Voor de ander een crosstrainer. en voor weer anderen was een racefiets iets waar ze ongeacht het weer altijd op sprongen.

Veel mensen vonden dit een hoop gedoe of een onnodige uitgave. Met de onzekerheid van of je überhaupt naar de gym kunt, is er een goede reden bijgekomen om deze keuze te heroverwegen.

3. Koop een (race)fiets en ga de weg op

Ook deze optie is heel persoonlijk: voor de een is het fantastisch, de ander ziet het niet zitten om de kou in te moeten. Maar als je tijd schaars is, is dit een andere perfecte manier om toch een workout te doen. Een ander voordeel is: een fiets heb je al. Dat spaart je dus een hoop geld uit vergeleken met een hometrainer, crosstrainer of ander fitnessapparaat voor thuis.