Door sporten tijdens corona

Man running in a gym on a treadmill concept for exercising, fitness and healthy lifestyle

Iedereen kent het bestaan of het fenomeen van gezond worden. Het is echter zeker niet eenvoudig om je aan deze situatie aan te passen. Vooral in het afgelopen jaar is dat een uitdaging geweest voor vele mensen. Het coronatijdperk leeft nog steeds en dat alle sportscholen dicht zijn en er een avondklok geldt helpt ook niet mee. Normaliter kost het veel tijd in de sportschool en moet je goed opletten wat je wel en niet kunt consumeren. De situatie kan per persoon verschillend zijn en ieder persoon heeft ook weer andere doelen voor zichzelf gesteld. De ene wil graag spieren kweken en de ander wil graag afvallen.

Als ik het woord hometrainer noem, heb je daar vast wel eens van gehoord. Dit is ongetwijfeld een van de meest bekende aerobe oefenmachines die er bestaat. Alhoewel het zo’n bekend apparaat is, willen hier nog wel eens onduidelijkheden over zijn. Wellicht handig als we ingaan over het feit wat een hometrainer nou precies is. Het woord hometrainer staat letterlijk voor een gezinscoach. Handig als het gezin er makkelijk gebruik van kan maken binnen- of buitenshuis. Daarbij stimuleert de hometrainer het fietsen enorm, maar in dit geval gaat het om een vliegwiel. Hometrainers hebben voornamelijk een stuur met meerdere standen en een display met verschillen functies.

Welke spieren en gewrichten gebruik je eigenlijk tijdens het trainen op een hometrainer? Zoals eerder aangegeven is dit een aëroob oefenapparaat, zodat de conditie getraind kan worden. Kortom, dit is hoe efficiënt het hart en de bloedvaten energie en zuurstof zo efficiënt mogelijk afzetten. Uiteraard worden ook de spieren gestimuleerd en hebben we het dan vooral over de beenspieren. Fietsen zorgt ervoor dat je gezond blijft en het verbetert ook de bloedsomloop en verstrekt de pezen in de knieën, heupen en enkels. Daarbovenop is de prijs van de hometrainers redelijk schappelijk. Je moet natuurlijk niet te dol maken, want een standaard hometrainer kan aan alle eisen voldoen en je een uitstekende aerobe training geven. Meer informatie is te vinden op de website van Tunturi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *